Íme a tévézés egyik lehetséges jövője


60 inch képátlójú, nagyméretű, szemüveg nélküli 3D megjelenítést biztosító televízióval kísérletezik egy kínai vállalat.

hisensex.jpg

Miután a Philips eladta televíziós részlegét egy hong-kongi vállalatnak, világosan látszik, hogy a televíziózás jelene és jövője a távol-keleti országokban dől el. Az utóbbi idők eseményei arra utalnak, hogy a dél-koreai és japán cégek mellett a kínai vállalatok is egyre komolyabb lépéseket tesznek annak érdekében, hogy az elkövetkező évek róluk szóljanak.

Sokáig nem volt világos, hogy melyik konszern is lesz a befutó de a legerősebbnek mindig is a Haier és a Hisense tűnt. Mostanra viszont úgy tűnik eldőlt ez a kérdés, és számos jel utal arra, hogy végül is a Hisense lehet az a cég, amely megszorongathatja a vetélytársait. A sokáig az abszolút másodvonalba tartozó gyártó a jelek szerint mindent megtesz annak érdekében, hogy a csúcs közelébe kerüljön. Kutatói többek között olyan nagyméretű kijelzők kifejlesztésével kísérleteznek, amelyek használatához nem kell külön szemüveg.

Bár a passzív-polarizációs tévéknél ezek a kiegészítők már könnyűek, kényelmesek és nem vibrálnak, de attól még tény, hogy jobb lenne, ha semmi ilyesmire nem lenne szükség. A szemüveg nélküli 3D technológia még gyerekcipőben jár, amit jól mutat, hogy a Hisense bár már rendelkezik működő prototípussal, de arról még fogalmuk sincs, hogy ez mikor kerülhet kereskedelmi forgalomba. Egészen pontosan úgy fogalmaztak, hogy a GF6XT980 nem elég stabil (magyarul valószínűleg sokszor összeomlik a kép, illetve zavarok támadnak a háromdimenziós megjelenítésben) nem eléggé piac érett. Jelenleg egyetlen szemüveg nélküli 3D televízió vásárolható meg, azonban a Toshiba üdvöskéje amellett, hogy iszonyúan drága, még a kép minőségében sem képes felvenni a versenyt a passzív polarizációs és az aktív shutteres szemüvegeket használó készülékekkel.

Emellett a vállalat az idei trendekre is kiemelt figyelmet fordít, hiszen bejelentették, hogy 2013-ban belépnek az Ultra High Definition, azaz a 4K versenybe. Tehát piacra dobják első 3840x2160 képpontos maximális felbontást biztosító televíziójukat, illetve egészen pontosan három darabot. A 65 és 84 inches képátlóval bíró változatok mellett ugyanis előállnak egy gigantikus, 110 hüvelykes darabbal is. A háromdimenziós tartalmak megjelenítéséhez az aktíív shutteres eljárást használó modellek rendelkeznek beépített WiFi-vel, és különféle internetes tartalmak elérését is biztosítja. A Hisense az IFA-n bemutatott tévéibe, még az LG által kifejlesztett Smart rendszer egyik klónját építette, de idén váltanak, és az egyelőre nem túl sikeres Google TV névre hallgató megoldással látják el e készülékeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr825044266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása